JADŁOSPIS  od 17.03 - 21.03.2025

Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem składników do wglądu u intendenta

 

PONIEDZIAŁEK

17.03.2025

Zupa chłopska z ziemniakami na wędzonce-250ml

Indyk z warzywami w sosie słodko-kwaśnym-130g,Ryż-130g

Herbata -200ml

WTOREK

18.03.2025

Zupa owocowa z makaronem -250ml

Klopsy w sosie pomidorowym -130g,Ziemniaki-160g,Mieszanka warzywna bukiet porcja ok-90g

Woda-200ml

1,7,

 

ŚRODA

19.03.2025

 

 

Zupa krupnik z ziemniakami-250ml

Fasolka po bretońsku-260g ,Bułka

Herbata miętowa -200ml

1,7,9

 

CZWARTEK

20.03.2025

Zupa krem z dyni z pestkami dyni -250ml

Pieczeń w sosie własnym-130g , kasza bulgur-130g, ogórek kiszony porcja ok-90g

Woda -200ml

1,7,9

PIĄTEK

21.03.2025

Zupa brokułowa z ziemniakami ze śmietaną i zieloną pietruszką -250g

Makaron z twarogiem i polewą śmietanowo jogurtową-250g

Lemoniada-200ml

1,3.7,9